Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rostbef po wiejsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rostbef bez kości 1,2 kg
boczek wędzony 120 g
marchew 2 szt
pomidor 2 szt
cebula 3 szt
masło 1 łyżka
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka
wino białe 1/2 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
tymianek 1 łyżka
ząbki czosnku 3 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rostbef po wiejsku

Mięso posolić i popieprzyć, podsmażyć na roztopionych maśle i smalcu, przełożyć do garnka. Zezłocić plastry cebuli, dodać mąkę, pół szklanki wody, pomieszać, zagotować i dodać do mięsa. Dolać wino, dołożyć obraną marchew, listek laurowy, tymianek i czosnek i przykryte dusić 2 godz. Mięso wyjąć i pokroić na porcje. Sos zmiksować z obranymi pomidorami, zagotować i polać mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.05.2012 12:39
Extra.
Justyna37 11.02.2012 16:04
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak