Sposób przygotowania

1. Ryż (szklankę) przygotowujemy jak na opakowaniu, z tym że zamiast wody dodajemy 2 szklanki mleka z dodatkiem karobu.
2. Dodajemy dosłownie szczyptę soli do smaku podczas gotowania oraz łyżeczkę masła.
3. Gotujemy ciągle mieszając,w razie potrzeby dolewamy mleka.Nie słodzimy podczas gotowania.
4. Na talerzyk polewamy cienką stróżką miód. kroimy w plasterki owoce(pasuje słodkie jabuszko lub banan). wykładamy ryż i skąpo polewamy słodką śmietanką i posypujemy z młynka karmel-wanilia.


KArob zastepuje kakao ale jest super zdrową przyprawą. ja spożywam codziennie w różnej postaci. polecam, aby poczytać sobie na temat tej substancji w necie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !