Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zimny rostbef z pikantnym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rostbef bez kości 1,5 kg
oliwa 6 łyżek
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
seler naciowy 10 łodyg
jajko ugotowane na twardo 2 szt
ocet winny 2 łyżki
pomidory 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Pieprz zielony ziarnisty Prymat mielony łyżka
ketchup 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: zimny rostbef z pikantnym sosem

Umyte mięso podsmażyć na połowie oliwy. Dodać pokrojone cebule i czosnek i przesmażyć. Przełożyć do garnka, dolać szklankę wody zagotowaną na patelni, koncentrat i dusić ok.2 godzin. Mięso ostudzić i pokroić w plasterki, rozłożyć na dużym talerzu. Sos zmiksować. Kawałki naci selera gotować ok. 10 min. w posolonej wodzie i ostudzić. Udekorować mięso. Do sosu dodać posiekane jajka, ketchup, ocet winny, resztę oliwy i zielony pieprz. Obrane pomidory pokroić w kostkę, wymieszać z sosem i podać do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 09.11.2012 11:22
smaczne
Dorota37 27.06.2012 18:55
super
gusia1000 18.05.2012 17:13
Smaczny bez 2 zdań.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak