Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z indyka w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 70 dag
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
fasolka szaragowa 1 szklanka
koperek 1/2 pęczek
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z indyka w galarecie

Warzywa kroimy w plasterki/kawałki. Razem z mięsem gotujemy w osolonej wodzie. Mięso mielimy. Warzywa studzimy. W odrobinie rosołu rozpuszczamy żelatynę. Dodajemy połowę do mięsnej masy a połowę wlewamy do rosołu. Masę mięsną przekładamy do formy, schładzamy. Na wierzchu układamy ugotowaną wcześniej fasolę, warzywa. Całość zalewamy tężejącym rosołem/wywarem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak