Sposób przygotowania

Oczyszczone mięso posolić i popieprzyć, przyrumienić na rozgrzanej oliwie. Dodać marchewkę, pietruszkę i kawałek selera, podsmażyć, dodać piwo i bulion i przykryte dusić do miękkości ok 1,5 godz. Warzywa wyjąć, dodać 2 marchewki pokrojone w słupki, kawałki selera naciowego, obraną dymkę, przyprawić. Dusić pół godz. Mięso pokroić w plastry, udekorować warzywami i polać pozostałym sosem wymieszanym ze śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zgadzam się i ten sos piwny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !