Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina z lubczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 szt
cebula 1 szt
lubczyk 5 gałązek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
ząbki czosnku 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
wołowina 2 (na rosół)

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina z lubczykiem

Mięso gotować z warzywami i przyprawami ok. 2 godz., posolić i gdy jest prawie miękkie dodać listki lubczyku, plasterki cebuli i rozgnieciony czosnek. Gotować ok. 20 minut. Mięso pokroić w plastry i podawać podlane paroma łyżkami rosołu i udekorowane lubczykiem, cebulką i pokrojoną marchewką z rosołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.05.2012 17:10
Dobre mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak