Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowy do jajek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
szynka 10 dag
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
musztada 2 łyżki
mleko 1/2 szklanka
szczypiorek 1/2 pęczek
sól
pieprz
cukier
bulion warzywny 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowy do jajek

Cebulę siekamy, szynkę kroimy w paseczki. Całość podsmażamy na maśle. Oprószamy mąką. Dodajemy musztardę. Mieszamy, zalewamy bulionem, mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Doprawiamy do smaku. Powstałym sosem polewamy jajka, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak