Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane grzyby

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 1 kg
ocet 1/2 litra
sól 5 dag
cukier 2,5 dag
cebula 1
Liść laurowy suszony Prymat 2-3
ziele angielskie
ziarenka pieprzu

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane grzyby

Cebulę i grzyby pokroić na mniejsze części. Zagotować wodę z solą, wrzucić grzyby i cebulę i gotować ok. 10-15 minut. Osobno zagotować ocet z przyprawami oraz cukrem. Ostudzić. Grzyby odcedzić i ułożyć w słojach zalać zimną zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak