Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Ryby umyć osuszyć papierowym ręcznikiem. Zamarynować w białym winie, soku z cytryny, soli i białym pieprzu, odstawić do lodówki na 2-4 godziny. Następnie okrągłą foremką wyciąć kółka (po jednym na porcję) Uformowaną rybę ugotować na parze i pozostawić do wystudzenia.
Ugotowane jajka, odciśnięty chrzan i masło zmiksować tworząc jednolitą masę. Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny.
Przygotować wywar rybny, gotując okrawki rybne z włoszczyzną. Żelatynę namoczyć, a następnie połączyć z klarownym wywarem.
Marynowane borowiki i cebulę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z miodem i posiekanym koperkiem.
Na porcję sandacza ułożyć mus chrzanowy, a następnie łososia. Powstały torcik udekorować ugotowanym jajkiem przepiórczym, całość skropić lekko stężałą galaretą rybną. Torcik udekorować gałązką szczypiorku i cząstkami pomidorów koktajlowych. Podawać z sosem miodowo-borowikowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ideał. Poprzednio brakowało aromatu wina a tu wręcz perfekcyjnie. Pozdrawiam Robercie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    poezja smaku:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    też mi torcik
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ujdzie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    apetycznie podane
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    apetycznie podane
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    wolę inne torciki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    i wykwintne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Cikakameku

    ale malutka porcja..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !