Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab wieprzowy duszony w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebula 1 szt
wino białe wytrawne 1/4 szkl
otarta skórka z pomarańczy 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyżki
Świeża szałwia 2 łyżki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab wieprzowy duszony w winie

Do miski wlać oliwę, dodać posiekaną cebulę, szczypiorek, szałwię, natkę pietruszki, skórkę pomarańczową, sok z cytryny, przyprawę kucharek i pieprz. Wsypać bułkę tartą i zmiksować. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, naciąć w kilku miejscach. Nacięcia w mięsie wypełnić przygotowanym farszem, spiąć wykałaczką, włożyć do rękawa foliowego, skropić winem, i zawiązać rękaw. Włożyć do brytfanny, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.11.2013 12:32
fajny pomysł
Angelika10 14.06.2012 10:01
Super
pipi765 18.01.2012 14:58
w winie podkreśla smak
novita26 18.01.2012 11:39
super
jolita 18.01.2012 09:44
fajne
jolita 18.01.2012 09:44
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak