Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
masło 1 łyżka
cukier 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżeczka
papryka 1/2 szt
pieczarki 10 dag
oliwa 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 1 (świeży)
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pieczarkami

Fasolkę wrzucić do garnka do wrzącej osolonej wody z dodatkiem soli, masła, cukru i soku z cytryny. Gotować około 15 minut, odcedzić, wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać posiekane pieczarki i paprykę, dusić pod przykryciem około 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę, tymianek, wymieszać. Zalać fasolkę, posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku w temp 180 stopni przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.09.2012 17:41
chętnie spróbuję
kriso 19.01.2012 19:12
może być ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak