Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bawarski placek z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
migdały 50 g
margaryna 150 g
jaja 4 szt
cukier 120 g
cukier wanilinowy 1 paczka
skórka z cytryny 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1/2 szkl.
jabłka 800 g
masło 30 g
cukier puder 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: bawarski placek z jabłkami

Margarynę utrzeć na puszystą masę z cukrem, dodając jaja, cukier waniliowy i startą skórkę. Gdy będzie zbita, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i migdały, wymieszać. Ciasto włożyć do tortownicy posmarowanej odrobiną margaryny, posypać pokrojonymi, oczyszczonymi jabłkami. Piec ok. 45 min. w 200 st. Po wyjęciu z pieca posmarować stopionym masłem i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.05.2012 16:43
Placek pod mój smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak