Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny orzechowe

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
smietana 18% 200 g
masło 90 g
cukier drobny 70 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia ½ łyżeczki
jajko 2 szt.
cukier puder do posypania
orzechy włoskie 100 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny orzechowe

Kroki postępowania

1
Wymieszać wszystkie składniki sypkie.
Krok 1 - Muffiny orzechowe foto
2
Do składników sypkich dodać roztopione masło, śmietanę, jaja i zmielone orzechy włoskie.
Krok 2 - Muffiny orzechowe foto
3
Wymieszać przy użyciu drewnianej łyżki.
Krok 3 - Muffiny orzechowe foto
4
Ciastem napełnić silikonowe foremki do muffinek. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC.
Krok 4 - Muffiny orzechowe foto
5
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Muffiny orzechowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 11.07.2013 09:07
bardzo apetycznie wygląda
Misiakova 20.04.2012 19:37
cudne są :)
MAR3STA 24.01.2012 09:07
pyszne
owca441 22.01.2012 10:46
pyszne
Anna146 18.01.2012 07:00
uwielbiam orzechowe ciasta
Mati13 17.01.2012 21:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak