Sposób przygotowania

Umyte bakłażany przeciąć na pól. Oprószyć solą i podsmażyć przez kilka minut na patelni z wszystkich stron. Obrane cebule pokroić w piórka, czosnek w plasterki a pomidory w kostki. Wszystko to przesmażyć na tłuszczu. Doprawić do smaku i dodać posiekaną pietruszkę. Bakłażany dać na natłuszczoną wyższą blaszkę, dodać przygotowany farsz podlać szklanką wody, dodać pozostałą oliwę i zapiec w gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ale super!!
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    mnie by smakowało to danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !