Sposób przygotowania

Margaryné, żółtka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia wymieszać w taki sposób, aby powstała mieszanina o konsystencji kruszonki. 3/4 okruchów wysypać na średnią blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na ciasto wyłożyć dżem, rozprowadzić po całej powierzchni tworząc cienką warstwę, a potem rozsypać jagody.
Z pozostałych po przygotowaniu ciasta kruchego białek ubić ze szczyptą soli sztywną pianę, dodając do niej następnie stopniowo szklankę cukru - stale ubijając. Następnie dodać budynie śmietankowe, nie zaprzestając ubijania. Masę z białek wyłożyć na owoce, posypać po wierzchu pozostałą kruszonką. Piec ok. 40 minut w 170 *C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !