Sposób przygotowania

Kurczaka pokroić w kostkę. 2 łyżki oleju wymieszać z sosem sojowym, dodać 1/2 łyżeczki kucharka. Zalać mięso. Dokładnie wymieszać. Odstawić na 3 godziny. Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Przyprawić. Na oleju podsmażyć mieszankę chińską, dodać marchewkę i cebulę. Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać do warzyw. Wszystko zalać 200 ml wody, dusić przez chwilę. Zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną zimnej wody, doprawić kucharkiem i pieprzem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a nie lepiej samemu przygotować czyli pokroić warzywa?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    fajne
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    z pewnościa pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    takie jedzonko to ja lubie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne,smaczne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię chińszczyznę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubimy od czasu do czasu zaserwować sobie chińszczyznę na obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !