Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek w sosie mięsnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 1,5 szkl
woda 1 szkl
mleko 1 szkl
sól
cukier
mąka 1 łyżeczka
mięso 15 dkg
koper
włoszczyzna
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek w sosie mięsnym

Umyte i opłukane mięso ugotować w osolonej wodzie z włoszczyzną do miękkości. Groszek gotujemy w szklance wody z dodatkiem soli i odrobiny cukru. Gotować aż woda odparuje. Masło rozcieramy z mąką i rozprowadzamy mlekiem. Dodać do groszku a także ugotowane mięso drobno pokrojone i wszystko razem zagotować. Na koniec posypujemy posiekanym koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 13.02.2014 19:28
ciekawy pomysł
Ewelina38 07.09.2013 15:38
na pewno mi posmakuje, uwielbiam groszek :)
Katarzyna59 21.08.2013 07:17
fajne jedzonko
ben-ka 10.04.2013 10:18
coś nowego jak dla mnie.
caralajna 05.02.2013 08:17
super pomysł
RenataZ-et 12.05.2012 14:13
bardzo fajny pomysł
anulka69 15.03.2012 10:34
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak