Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Wisniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
jajko 6 szt.
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiśnie 1 kg
galaretka 1 szt.
mleko 400 ml
cukier puder
krem do karpatki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Wisniowe

Galaretké rozpuścić w połowie porcji wody podanej na opakowaniu. Wymieszać z wiśniami i sokiem z wiśni. Odstawić. Biszkopt- białka jaj ubić na sztywno. Stopniowo dodawać małymi partiami cukier, następnie po 1 żółtku a na koniec wymieszac mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Upiec w temp. 170 stopni ok. 30 minut. Wystudzić i przekroić na 2 blaty. Krem Karpatka ubić z mlekiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłożyć na dolną warstwę ciasta i schłodzić w lodówce. Na wierzch wylać tężejące galaretki z wiśniami i przykryć drugim płatem biszkopta. Wstawić na noc do lodówki. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak