Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki z mięsem i kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łazanki 1 opakowanie
mięso z ugotowanego kurczaka 1 sztuka
kapusta kiszona 400 g
rosół 1-2 szklanki
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki z mięsem i kapustą

łazanki gotujemy wg przepisu na opakowaniu
cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na maśle, następnie dodajemy obrane mięso z kurczaka i obgotowaną wcześniej kapustę, farsz przekręcamy w maszynce do mielenia mięsa,
następnie jeszcze raz przesmażamy na maśle, dodając rosołu jeśli farsz jest zbyt suchy, na końcu dodajemy łazanki, przyprawiamy i chwilę podgrzewamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 05.02.2012 10:34
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak