Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po wiejsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
boczek wędzony 20 dkg
cebule 2
olej 4 łyżki
mięso mielone 60 dkg
kminek szczypta
sól
pieprz
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po wiejsku

Obrane i opłukane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić. Pokrojony boczek w paseczki wytopić, dodać do niego 3 łyżki oleju i pokrojone w talarki ziemniaki, podsmażyć. Dodać jedną pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć i doprawić kminkiem, pieprzem i solą. Mięso zarumienić na reszcie oliwy, dodać druga cebulę i doprawić do smaku. Mięso dodać do przygotowanych ziemniaków. Wszystko posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.01.2014 09:49
przepyszne ziemniaki
Bernadeta1 22.09.2013 00:30
bardzo smaczne takie ziemniaczki
hahanka 05.06.2013 12:07
smaczne danie
smakoszek 25.09.2012 23:18
lubię takie
Aneta41 16.03.2012 16:13
muszę kiedyś spróbować
mirosława4 27.02.2012 18:48
smaczne
IKrakowianka 07.02.2012 21:49
smaczne
Wafelek2601 01.02.2012 00:31
ekstra danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak