Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort fasolkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
fasoli Jaś 20 dag
cukier puder 20 dag
dżem 1 słoiczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 dag
aromat migdałowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: tort fasolkowy

fasolę namoczyć i pozostawić na noc następnego dnia ugotować w tej wodzie później przetrzeć przez sito żółtka utrzeć z cukrem stale ucierając dodać masę fasolową i aromat migdałowy dodać bułkę tartą i wymieszać białka ubić na sztywną pianę i połączyć przelać do natłuszczonej formy i piec ok 40 minut w temp 180*c na wierzch polać lukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak