Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kubusiowa pychotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 150 g
mąka 150 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kubuś 1 l
budyń śmietankowy 3 szt.
galaretka brzoskwiniowa 1 szt,
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Kubusiowa pychotka

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijaC. Dodać żółtka, wymieszac. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć.

Krem:
Część soku ugotować, część wymieszać z budyniem. Wlać do gotującego się soku. Ugotować krem.
Na biszkopt położyć budyn, potem owoce ( np. brzoskwinie, jabłka, banany) zalać tężejącą galaretką.
Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eewelina 17.01.2012 19:57
brzmi smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak