Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
jaja 1 szt
mleko 3/4 szkl
drożdże 3 dkg
cukier 3-4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy

Drozdże mieszamy z cukrem i połową ciepłego mleka, dodajemy łyżkę mąki -mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę mieszamy z szczyptą soli, jajkiem, drożdżami i mlekiem, wszystko miksujemy na jednolitą masę, na chwilę odstawiamy. Smażymy na rozgrzanym oleju, nakładając lyżką porcje ciasta, z obu stron na zloty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 29.08.2013 19:52
super racuszki
olaaaw_90 01.08.2012 09:36
też dziś będę smażyć:D
barbarella 02.07.2012 16:31
pysznie:)
ewaa 18.06.2012 21:35
pyszne
KasiaK90 13.06.2012 18:11
smaczne
Ewelina47 05.02.2012 11:21
pyszne są z cukrem pudrem lub miodem
mic 19.01.2012 17:44
lubie z jablkami
mic 19.01.2012 17:44
lubie z jablkami
eewelina 17.01.2012 19:59
proste i smaczne
ben-ka 17.01.2012 19:34
pyszne....na drożdżach mniam.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak