Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek migdałowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
margaryna
żółtka ugotowane
cukier
masa
migdały
ugotowane żółtko
kremówka
cukier
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: placek migdałowy

z margaryny i mąki cukru i 2 żółtek zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na ok 30 minut żółtka utrzeć z zmielonymi migdałami kremówką i cukrem połączyć z ubitym białkiem i mąką ciasto podzielić na 3 części dwie części rozwałkować a z trzeciej wyciąć paski do ozdobienia brzegów i środka placka do formy włożyć 1 cześć placka i masę i przykryć 2 ciastem na wierch ułożyć paski ciasta i ozdobic placek piec ok 40 minut temp 160*c można polać na wierzch lukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 05.05.2012 08:05
pyszny
melonik 05.05.2012 08:05
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak