Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Perliczka w sosie jałowcowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oerliczka 1 szt
wędzona słonina 100 gram
mało 30 gram
rosół 1 szkl
oliwa
mąka
sól
Owoc jałowca cały Prymat 15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Perliczka w sosie jałowcowym

Oczyszczona i skruszałą perliczkę myjemy, osuszamy i solimy. Przetrzymujemy godzinę w chłodnym miejscu .Słoninę wędzoną kroimy na kawałki i szpikujemy nią piersi perliczki. 1/2 łyżki masła mieszaniny z tłuszczem jałowcem ok10 ziaren i wkładamy do środka
.Smarujemy z zewnątrz oliwą i wstawiamy do średnio nagrzanego piekarnika. Pieczemy godzinę , często polewając sosem z pieczeni .W tym czasie przygotować można sos mąkę rumienimy z resztą masła, rozprowadzamy rosołem. Dodajemy sos z pieczeni oraz pięć utłuczonych jałowcowych jagód .Podajemy z kaszą ( z tym najbardziej lubię) lub puree

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.02.2012 18:50
ciekawy pomysł
RenataZ-et 28.01.2012 17:08
niez?e ;)
Iwona51
Iwona51 25.01.2012 09:37
extra
Seba 21.01.2012 09:59
pycha
Monika193
Monika193 19.01.2012 23:30
koniecznie muszę wypróbować
pipi765 18.01.2012 14:47
zrobiłam literówkę przepraszam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak