Sposób przygotowania

Oczyszczona i skruszałą perliczkę myjemy, osuszamy i solimy. Przetrzymujemy godzinę w chłodnym miejscu .Słoninę wędzoną kroimy na kawałki i szpikujemy nią piersi perliczki. 1/2 łyżki masła mieszaniny z tłuszczem jałowcem ok10 ziaren i wkładamy do środka
.Smarujemy z zewnątrz oliwą i wstawiamy do średnio nagrzanego piekarnika. Pieczemy godzinę , często polewając sosem z pieczeni .W tym czasie przygotować można sos mąkę rumienimy z resztą masła, rozprowadzamy rosołem. Dodajemy sos z pieczeni oraz pięć utłuczonych jałowcowych jagód .Podajemy z kaszą ( z tym najbardziej lubię) lub puree

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    zrobiłam literówkę przepraszam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    koniecznie muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    niez?e ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !