Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w sosie śmietanowo-cebulowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 0,5 kk
cebula 2 sztuki
bulion warzywny 1,5 szklanki
śmietana 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: schab w sosie śmietanowo-cebulowym

schab kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy, doprawiamy, smażymy na złoto na rozgrzanym smalcu, następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości, na końcu dodajemy śmietanę, ewentualnie można zagęścić mąką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 01.03.2012 10:38
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak