Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kaszą jaglaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

traróg tłusty 500 g
kasza jaglana 1,5 szkanki
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
masło klarowane do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kaszą jaglaną

przepis na ciasto pierogowe tutaj http://www.doradcasmaku.pl/przepis/173087/ciasto-pierogowe.html

kaszę prażymy na suchej patelni, pod koniec prażenia możemy dodać troszkę masła, następnie zalewamy osoloną wodą i gotujemy do czasu aż kasza wchłonie wodę,
studzimy

cebulę i czosnek szklimy na maśle, dodajemy do kaszy,

kiedy kasza wystygnie, łączymy ją z twarogiem, doprawiamy,

tak przygotowanym farszem nadziewamy pierogi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 24.06.2017 22:12
bardzo lubię
jozefinach 25.03.2012 10:16
Mam słabość do pierogów :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak