Sposób przygotowania

Przygotować farsz: boczek, cebule i kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na 1 łyżce oleju z dodatkiem czerwonej papryki i mieszanki przypraw z papryki w płatkach, gorczycy, kminku i pasternaku. Przygotować naleśniki wg przepisu: 1 jajko ubić z solą, dodać 1 szkl. mąki, po 1/2 szkl. wody i mleka, dokładnie wymieszać i smażyć na gorącym oleju z obu stron. Śmietanę wymieszać z żółtym tartym serem i szczyptą przyprawy bałkańskiej. Tortownicę wysmarować tłuszczem następnie wysypać bułką tartą. na dnie układamy naleśnika , 1/3 farszu, polać 1/3 sera ze śmietaną. Ułożyć tak ok 4 naleśniki. Ostatnią warstwą jest naleśnik obłożony serem topionym w plastrach i pokrojonym serkiem topionym z szynką. Przekładańca wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 25 minut w 160 stopniach z termoobiegiem. Pokroić na 4 części, można polać keczupem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysłowe!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !