Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
cebula
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
przyprawa do zup
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolkę moczymy przez całą noc. Następnie dajemy do garnka, wlewamy wodę, dajemy kostkę, cebulkę oraz przyprawy i gotujemy na wolnym aż do miękkości.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto
2
Kiełbaskę kroimy w kostkę i smażymy
Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto
3
Mąkę wymieszać z wodą
Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto
4
Do gotującej fasolki dodajemy usmażoną kiełbasę
Krok 4 - Fasolka po bretońsku foto
5
Do zupy dodajemy koncentrat, mieszamy i gotujemy
Krok 5 - Fasolka po bretońsku foto
6
Do zupy dodajemy przygotowaną zawiesinę z mąki. Gotujemy ok. 5 min. i doprawiamy.
Krok 6 - Fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.01.2014 21:25
dobra fasolka :)
zbigniew1975 19.11.2013 11:09
uwielbiam zawsze robię większą ilość starcza na kilka dni
ben-ka 16.05.2013 15:31
bardzo lubię ale ostatnio rzadko robię.
Łukasz15 31.12.2012 19:09
Bardzo lubię
Anna138 20.07.2012 22:06
pyszna
kate.500 02.07.2012 08:29
pycha
RenataZ-et 16.06.2012 11:16
bardzo lubię
IKrakowianka 21.01.2012 19:31
dawno nie robiłam a bardzo lubię
gosia47-47 17.01.2012 20:40
mmmm, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak