Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
kapusta kiszona 1l słoik
makaron 1 opakowanie
przyprawa do kapusty do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
boczek 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki

Kapustę wyciągnąć ze słoika i dobrze wypłukać, włożyć do garnka i zalać ją ok 1l. wody. Mięso pokroić w kostkę włożyć do kapusty i gotować do miękkości mięsa, przyprawić przyprawą do kapusty. Osobno pokroić boczek w kostkę i zasmażyć na oleju. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzić. Wszystko razem wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 09.08.2012 22:18
uwielbiam!
Wacław 22.03.2012 09:29
bardzo lubię !
darus 25.01.2012 20:16
pycha
MAR3STA 25.01.2012 17:29
pyszne, mog?abym je?? oczami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak