Sposób przygotowania

Masło należy wyciągnąć wcześniej z lodówki, aby było miękkie. Miękkie masło będzie nam się lepiej mieszało ze składnikami. Masło odpakowujemy z opakowania i wrzucamy do miseczki. Czosnek obieramy ze skórki, płuczemy pod bieżącą wodą i wyciskamy przez praskę do czosnku (wszystkie 5 ząbków). Następnie masełko doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły. Takim masełkiem smarujemy różne rodzaje pieczywa, świetnie też nadaje się do zapiekanych w piekarniku bagietek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    w sam raz do ciepłych bułeczek
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    moje smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !