Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masełko czosnkowe.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g 1 sztuk
czosnek 5 ząbek
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Masełko czosnkowe.

Masło należy wyciągnąć wcześniej z lodówki, aby było miękkie. Miękkie masło będzie nam się lepiej mieszało ze składnikami. Masło odpakowujemy z opakowania i wrzucamy do miseczki. Czosnek obieramy ze skórki, płuczemy pod bieżącą wodą i wyciskamy przez praskę do czosnku (wszystkie 5 ząbków). Następnie masełko doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły. Takim masełkiem smarujemy różne rodzaje pieczywa, świetnie też nadaje się do zapiekanych w piekarniku bagietek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 04.04.2012 11:11
moje smaki
Papryczka 02.04.2012 15:35
pycha
olkaaa 01.03.2012 09:39
uwielbiam
cooleczka 06.02.2012 17:21
w sam raz do ciepłych bułeczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak