Sposób przygotowania

W osolonej wodzie gotujemy makaron według wskazówek na opakowaniu. Następnie makaron odcedzamy. Na patelnie wlewamy odrobinę oleju i smażymy cebulę wcześniej obraną ze skórki i pokrojoną w drobną kostkę. Do cebuli dodajemy starty na tarce jeden ząbek czosnku. Smażymy aż cebula się lekko zeszkli, następnie dodajemy pomidora bez skórki. Aby łatwo ściągnąć skórkę z pomidora, należy go sparzyć wrzątkiem. Gdy pomidor się rozgotuje dodajemy wcześniej ugotowany makaron, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, posypujemy oregano i bazylią. Wszystko dokładnie mieszamy. W osobnym naczyniu przygotowujemy 50 m śmietany do której wrzucamy serek topiony lekko solimy i pieprzymy, wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy do makaronu. Wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerz i posypujemy startym serem żółtym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi ciekawie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    ciekawe przepis :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !