Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe kruche ciasteczka.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 40 dag
masło 250 g 1 sztuk
żółtko jajek 2 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier drobny 3 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe kruche ciasteczka.

Do sporej miski należy wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Do przesianej mąki dodajemy kostkę miękkiego masła, wsypujemy opakowanie cukru waniliowego, dodajemy 3 łyżki stołowe cukru, wbijamy dwa żółtka. Wszystkie składniki ze sobą ugniatamy, aż wyrobimy ciasto. Następnies ucinamy kawałek ciasta, rozwałkowujemy je na grubość ok 3-4mm, foremkami wykrawamy kształty ciatek. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na tym papierze układamy powykrawane wcześniej ciastka. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez ok. 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.05.2012 07:22
pycha
Dorota59 16.04.2012 18:57
lubię robić ciasteczka z moimi dziećmi
olkaaa 11.03.2012 12:00
fajne
Justyna37 05.03.2012 09:16
pyszne ciasteczka
1j1o1l1a1 03.02.2012 01:08
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak