Sposób przygotowania

Do garnka należy wlać wodę, lekko ja posolić i zagotować. Do wrzątku wsypać makaron i gotować go, aż będzie miękki. Gdy makaron będzie miękki należy go odcedzić. Następnie zabieramy się za sos. Do blendera należy wrzucić 0,5 kg truskawek (ja użyłam mrożonych), dosypać 3 płaskie łyżki cukru białego, następnie wszystko zmiksować na jednolitą masę, aby cukier i truskawki dokładnie się połączyły. Tak przygotowaną masą polewamy ugotowany wcześniej makaron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    jakie ladne formy makaronowe...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Bardzo fajna propozycja, szczególnie dla niejadków.
  • 0
    original
    Opublikowano

    AnielskaSlodycz

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !