Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczano-kapuściana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 1/2 kg
ziemniaki 1 kg
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
żółtko jajek 2 sztuki
sól
pieprz
ser żółty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczano-kapuściana

Kapustę podsmażamy na oleju, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, doprawiamy do smaku i dolewamy odrobinę wody. Z 1/2 kg ziemniaków robimy puree, dodajemy żółtka, doprawiamy, resztę ziemniaków kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, wykładamy na nie puree ziemniaczane, farsz kapuściany, plasterki ziemniaków. Całość posypujemy startym na tarce serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lilify 27.04.2012 15:26
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak