Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowa konfitura z kokosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1,5 kg
kokos 1 opakowanie
cukier żelujący 750 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowa konfitura z kokosem

Jagody obieramy i myjemy. Wrzucamy do garnka i zasypujemy cukrem. Ciągle mieszając gotujemy ok 6-7 min. Dosypujemy wiórki kokosowe i dalej mieszamy gotując na małym ogniu ok minuty. Gotowe jagody przekładamy do litrowego słoika, zakręcamy i odkładamy w ciemne miejsce, oraz przykrywamy koce. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 07.03.2014 12:49
takiej nie robiłam:)
RenataZ-et 06.06.2013 22:14
przepyszna :)
Angelika10 17.04.2013 00:58
ciekawe smaki :)
caralajna 21.09.2012 11:15
ale pyszności
daria2911 15.04.2012 11:18
super
IZABELA29 01.08.2011 12:32
zapewne pyszne warto by spróbować
justyna111 22.09.2010 17:25
z pewnością pyszne
Lidia11 22.09.2010 16:08
interesujący przepis
IlonaAlbertos 21.09.2010 00:09
Bardzo ciekawy przepis, muszę kiedyś wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak