Sposób przygotowania

Wątróbki należy bardzo dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie na patelnię wlewamy olej, wątróbki obtaczamy w mące i smażymy na małym ogniu z obydwu stron. Pod koniec smażenia wątróbki oprószamy solą i pieprzem. Sól dodajemy na koniec smażenia, aby wątróbki nie były zbyt twarde. Na czystej patelni rozgrzewamy olej do którego dolewamy 5 kropel tabasco , następnie wrzucamy cebulę obraną ze skórki i pokrojoną w pół talarki, cebulę posypujemy odrobiną cukru i Vegety. Cebulę dusimy aż będzie lekko złota. Na talerz wykładamy wątróbki, a na nich układamy warstwę usmażonej cebulki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    jakoś nie mogę się przemóc do drobiowych podrobów:) wygląda apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    dobra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Bardzo smacznie wyglądają.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !