Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kukurydziane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaszka kukurydziana 30 dag
masło 2 łyżki
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
woda 4 szkalnki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kukurydziane

Wodę zagotowujemy z solą, masłem. Dodajemy do niej kaszkę. Gotujemy 30 minut. Studzimy, dodajemy jajko, doprawiamy do smaku i wyrabiamy masę. Łyżkę maczamy w letniej wodzie i kładziemy nią masę kukurydzianą na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak