Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka zapiekana pod camembertem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 6 szt
szynka gotowana 2 plastry
cebulka 1 mała
śmietana 18 proc 80 ml
sól do smaku
camembert 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka zapiekana pod camembertem

Kroki postępowania

1
Brukselkę obgotować, cebulkę pokroić w kosteczkę, szynkę w paski.
Krok 1 - Brukselka zapiekana pod camembertem foto
2
Cebulkę zeszklić, dodać szynkę i brukselkę, całość przesmażyć.
Dodać śmietanę i doprawić do smaku.
Zalać śmietaną, podgotować aż śmietana zgęstnieje.
Krok 2 - Brukselka zapiekana pod camembertem foto
3
Całość przełożyć do naczynka żaroodpornego, na wierzchu ułożyć plastry camemberta
Krok 3 - Brukselka zapiekana pod camembertem foto
4
Całość zapiec aż ser się roztopi, w piekarniku ustawionym na ok 200st
Krok 4 - Brukselka zapiekana pod camembertem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 18.05.2013 01:46
wygląda suuper,ciekawe jak smakuje
jozefinach 28.07.2012 14:26
Uwielbiam brukselkę.
Rafał10 08.05.2012 19:17
wygląda świetnie ! Smakuje pewnie jeszcze lepiej :)
Mysiunia 04.05.2012 08:49
uwielbiam brukselkę! a danie swietne :)
gosia561 22.04.2012 23:45
bardzo elegancka
kupiska 08.04.2012 16:39
brukselka jest bardzo syta...ciekawie danie,ja to przewaznie jadam posuszona z masełkiem
Elżbieta17 25.03.2012 21:29
musi być pyszna:)
leonkot 08.03.2012 14:17
świetnie wygląda
IKrakowianka 31.01.2012 11:04
to co? dla mnie :)
suzana 17.01.2012 16:22
pychotka
stokrotka 17.01.2012 15:16
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak