Sposób przygotowania

Białą rzodkiew obieramy ze skórki, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tak startą rzodkiew przekładamy do miski. Marchewkę obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach, tak startą marchew dodajemy do rzodkwi. Natkę pietruszki dokładnie opłukujemy pod bieżącą wodą i siekamy nożem, dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy śmietanę, majonez, pół łyżeczki cukru, oprószamy solą, posypujemy pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, aby składniki dokładnie się połączyły. Taka surówka pasuje do większości dań i jest bardzo zdrowa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nigdy nie robiłam surówki z białej rzodkwi - warto spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ja dodaje do różnych surówek rzodkiew jak akurat mam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Piękna i kolorowa.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Piękna i kolorowa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !