Sposób przygotowania

Płaty ryby należy zmielić. Tak zmieloną rybę przekładamy do miski, następnie wbijamy 2 całe jajka, wsypujemy pół łyżeczki soli, całość oprószamy pieprzem, dosypujemy pół łyżeczki Vegety, wsypujemy 2 łyżki stołowe bułki tartej, dodajemy posiekany drobno koperek. Masę rybną należy bardzo dokładnie wymieszać, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Z masy rybnej formujemy kotlety, następnie obtaczamy je w bułce tartej. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i smażymy kotlety z obydwu stron na złoty kolor. Takie kotlety pasują zarówno do ziemniaków jak i do dań z ryżu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    chętnie spróbuję tej rybki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Bardzo smacznie wyglądają.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pyszne danie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !