Sposób przygotowania

Najpierw przygotujemy marynatę do mięsa.Cebulę ścieramy na tarce o małych oczkach . Mieszamy wódkę z sosem śliwkowym .Dodajemy cebulę. Mięso rozbijamy lekko tłuczkiem i kroimy w poprzek włókien na paski. Zanurzamy w marynacie i odstawiamy w chłodne miejsce .Grzyby namaczamy w przegotowanej wodzie .Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Smażymy mięso odsączone z marynaty na złoty kolorek .Zdejmujemy z patelni. Kolej na warzywa i pokrojone grzyby. Smażymy je ok. 7 minut , dodajemy mięso , sos sojowy i kiełki. Smażymy razem jeszcze chwilę .Podajemy udekorowane świeżym szczypiorkiem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !