Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z kurczaka z kiełkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
włoszczyzna 1 opakowanie
kiełki sojowe 1 opakowanie
grzyby mun 6 sztuk
sos pikantny śliwkowego 1 łyżki
wódka 1 łyzka
cebula 1 SZT
szczypiorek 1 pęczek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: filet z kurczaka z kiełkami

Najpierw przygotujemy marynatę do mięsa.Cebulę ścieramy na tarce o małych oczkach . Mieszamy wódkę z sosem śliwkowym .Dodajemy cebulę. Mięso rozbijamy lekko tłuczkiem i kroimy w poprzek włókien na paski. Zanurzamy w marynacie i odstawiamy w chłodne miejsce .Grzyby namaczamy w przegotowanej wodzie .Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Smażymy mięso odsączone z marynaty na złoty kolorek .Zdejmujemy z patelni. Kolej na warzywa i pokrojone grzyby. Smażymy je ok. 7 minut , dodajemy mięso , sos sojowy i kiełki. Smażymy razem jeszcze chwilę .Podajemy udekorowane świeżym szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.02.2012 21:44
pomysłowe
RenataZ-et 24.01.2012 15:20
ciekawy przepis
Motorek 22.01.2012 12:19
extra
Iwona51
Iwona51 19.01.2012 11:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak