Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar po Polsku.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 600 gram
cebula biała 100 gram
grzybki marynowane 80 gram
sól do smaki
pieprz do smaku
olej do smaku
jajka przepiórcze 4 sztuki
ogórek 80 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar po Polsku.

Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebule posiekać, korniszony i grzyby pokroić jak najdrobniej. Wymieszać mięso z oliwa, musztarda oraz magi, podzielić na cztery porcje. Na każdej z nich w zagłębieniu umieścić cale żółtko i sardynkę. Obok położyć cebule, korniszony i pieczarki. Podawać z białym lub ciemnym pieczywem, krążkiem masła oraz zestawem przypraw (sól, pieprz, magi, papryka, oliwa).

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak