Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z mąki gryczanej z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka gryczana 25 dkg
mąka pszenna 10 dkg
ser 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z mąki gryczanej z serem

Mąkę zalać gorącą wodą, osolić, dodać mąki pszennej. Wszystko dobrze wymieszać. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na gotującą się wodę. Po ugotowaniu podawać z tłuszczem, żółtym serem lub sosem do makaronów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 17.07.2010 09:33
Prosty przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak