Sposób przygotowania

Kapustę pekińską należy dokładnie umyć, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić na pół i pokroić w paski. Pomidora należy dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Do shakera wlewamy trzy stołowe łyżki oleju, następnie dolewamy trzy stołowe łyżki wody, wsypujemy posiekane bardzo drobno zioła: bazylię, koper, pietruszkę, dodajemy ocet jabłkowy, dodajemy obrany ze skórki i przeciśnięty przez praskę czosnek, zamykamy shakera i dokładnie wstrząsamy. Kapustę i pomidorki należy wrzucić do misy, polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać. Na wierzch sałatki należy ułożyć plasterki sera pleśniowego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ja zjem tak: ser na pieczywo do tego...sałatka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Zdrowa i pewnie bardzo smaczna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !