Sposób przygotowania

Umyte mięsa zmielić. Bułkę namoczyć w leku i odcisnąć. Cebulę posiekać razem z czosnkiem i usmażyć na rumiano. Do zmielonego mięsa dodać usmażoną cebulkę z czosnkiem, jajka, bułkę oraz przyprawy. Wszystko wyrobić na jednolitą masę. Do naczynia żaroodpornego ułożyć przygotowane mięso i zapiec w gorącym piekarniku. W czasie pieczenia trzeba pamiętać, aby od czasu do czasu podlewać mięso wodą i tłuszczem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    klasyczne i proste danie a jakie smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno nie robiłam,czas to nadrobić.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !