Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 40 dkg
mięso wieprzowe 40 dkg
bułka czerstwa
mleko 1 szkl
cebula 2
jaja 2
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
czosnek 4 ząbki
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Klops

Umyte mięsa zmielić. Bułkę namoczyć w leku i odcisnąć. Cebulę posiekać razem z czosnkiem i usmażyć na rumiano. Do zmielonego mięsa dodać usmażoną cebulkę z czosnkiem, jajka, bułkę oraz przyprawy. Wszystko wyrobić na jednolitą masę. Do naczynia żaroodpornego ułożyć przygotowane mięso i zapiec w gorącym piekarniku. W czasie pieczenia trzeba pamiętać, aby od czasu do czasu podlewać mięso wodą i tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.11.2013 10:30
bardzo smaczny
ben-ka 12.08.2013 09:05
dawno nie robiłam,czas to nadrobić.
mirosława4 17.09.2012 19:51
klasyczne i proste danie a jakie smaczne :)
RenataZ-et 05.06.2012 22:13
super
Łukasz15 24.04.2012 18:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak