Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 60 dkg
oliwa 4 łyżki
pieprz 6 ziaren
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat
rozmaryn gałązka
bazylia gałązka
tymianek gałązka
cytryna 3/4
mąka 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w ziołach

Z cytryny wycisnąć sok i skropić nim umyte pieczarki. Do garnka przełożyć pieczarki i zalać wodą tak, aby wszystkie były zanurzone. Dodać oliwę, wszystkie przyprawy, posolić i zagotować. Gotować aż pieczarki będą miękkie. Wyciągnąć je razem z ziołami. Zioła posiekać, natomiast powstały wywar zagęścić mąką i dodać zioła. Pieczarki podawać z przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 16.06.2013 07:07
bardzo często robię pieczarki,ale tak jeszcze nie robiłam
RenataZ-et 26.10.2012 16:31
ciekawy pomysł
mirosława4 19.06.2012 22:06
fajne
Wafelek2601 10.03.2012 20:57
super pomysł
Anna138 14.02.2012 15:10
fajne
Ada-Gaba 12.02.2012 08:51
smaczne
Łukasz15 20.01.2012 19:45
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak